Обираєм сейф для дому

Кожен з нас має цінні речі, які потребують відповідального зберігання. Ювелірні прикраси, готівка, важливі документи, зброя все це може стати об'єктом підвищеної уваги, якщо раптом у квартиру проникнуть злодії. Тому навіть за наявності сучасних дверей, захищених вікон та системи сигналізації, варто перестрахуватися та зберігати все найважливіше у сейфі. Тим більше зараз можна купити сейф в інтернет-магазині та не витрачати свій час на поїздки до спеціалізованих точок продажів.

Який вибрати сейф для дому

Якщо ви задумалися про те, який вибрати сейф для дому, то передусім дайте відповідь собі на запитання: від чого в першу чергу ви хочете захистити його вміст? Так, не всі сейфи спрямовані виключно на захист від зламу. Існують вогнетривкі сейфи, вони здатні захистити вміст від займання. Ці засоби зберігання здатні захистити цінні речі та документи при пожежі у квартирі або будинку.

Вогнезламостійкий сейф

Який вибрати сейф для квартири, якщо потрібний захист від злому та пожежі?

На такий випадок вогневзламостійкі моделі сейфів. Якщо зламостійкі моделі надійно захищені від зламу, вогнестійкі відповідно пожежі, то універсальні вогнезламостійкі сейфи ідеальне рішення для будь-якого випадку.

Перед тим як вибрати сейф, зверніть увагу на його клас зламостійкості. Цей показник означає рівень захисту вашого майна, чим показник вищий тим сейф надійніший. Якісь моделі дуже прості та можуть стримати лише дітей. Існують сейфи, які досить складно зламати навіть «професійному» грабіжнику.

Який вибрати сейфовий замок?

Багато в чому ступінь зламостійкості сейфа залежить від типу замка. Він може бути ключовим, кодовим або біометричним. Безперечно, якщо вся конструкція сейфа надійна, то найкраще захистять цінні речі електронний кодовий замок. Тому що їх складно (а найчастіше просто неможливо) зламати.

Коли ви визначилися з типом сейфа та замку, потрібно правильно вибрати тип розміщення захисника ваших цінностей. Сучасні сейфи можуть бути вбудованими або стояти окремо, розміщуватись усередині меблів або стіни.

Сейф в стіну  Меблевий сейф



Надійними та популярними варіанти що вбудовуються в стіну. Його легко замаскувати меблями чи різним декором і навіть при виявленні практично неможливо винести з квартири. В деяких випадках це мінусом, наприклад при переїзді чи продажу квартири.

Меблеві сейфи мають найнижчу захищеність. Але це відмінне рішення для того, щоб організувати домашні документи, невеликі суми грошей в одному місці, часто такі моделі використовують як сейф для пістолета. Окрема велика категорія сейфи для зберігання зброї, але про це в іншій статті.

Сподіваюсь, що моя стаття та поради допоможуть визначити який сейф вибрати саме для ваших цілей.

Підготовлено по матеріалах магазину сейфів: PRO-S.COM.UA

 Відео огляди сейфів на каналі в You Tube - https://www.youtube.com/@protection-s/about